kastelengids.nl Home | Uw site toevoegen | Info
 
Kastelengids.nl > Sitetips
Top : Kastelen in Friesland
Links:
In De Schierstins zijn deze zomer prachtige landschapsschilderijen te zien van Doet Boersma. Zij heeft een aantal typische landschappen uit de Friese Wouden neergezet, met zijn boomsingels, kleine boerderijen en natte natuurgebieden.
Geplaatst op 12-Jul-2010

State is een Friese naam voor een adellijke woning. De naam Dekema is afkomstig uit de 16e eeuw toen een familie met deze naam de State bewoonde. Hoewel daarna nog andere families de State bewoond hebben is de naam Dekema State gebleven.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Welkom op Dekema State, een eeuwenoude Friese state even ten noorden van Leeuwarden. Vanaf april weer open! De state is als museum ingericht "alsof de bewoners even weg zijn" en wel in de tijdvan net voor de tweede wereldoorlog. Veel oude bewoners en hun familieleden zijn te zien op de familieportretten.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Epema State in IJsbrechtum is een unieke locatie, gelegen in een prachtige omgeving. Epema State kent een bijzondere sfeer met historische kenmerken. Zo treft u op Epema State meubilair en schilderijen uit diverse eeuwen.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Epema State in IJsbrechtum is een unieke locatie, gelegen in een prachtige omgeving. Epema State kent een bijzondere sfeer met historische kenmerken. Zo treft u op Epema State meubilair en schilderijen uit diverse eeuwen. Epema State biedt vele mogelijkheden, zoals: Huwelijk, Trouwen, Ontbijt, lunch en diner Receptie, Vergaderen en Feest
Geplaatst op 1-Jun-2010

Fogelsangh State is eigenlijk geen museum, maar een opengesteld particulier buitenhuis. Sinds de bouw in 1646 is het in particuliere handen geweest, het vererfde steeds, werd nooit verkocht en is nu eigendom van Kyra Livia baronesse van Harinxma thoe Slooten die het vruchtgebruik van het huis heeft ondergebracht in de “Stichting Fogelsangh State”.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Het zeer sfeervolle en stijlvolle Landgoed De Klinze is een oorspronkelijke Friese State uit 1655 met een majestueuze oprijlaan. De Klinze is één van de weinig overgebleven 'Buitens' in de Trynwâlden en is in de loop der jaren diverse malen verbouwd. Ondanks de vele verbouwingen zijn de oorspronkelijke kenmerken in het huidige pand terug te vinden: de charme van historie heeft haar waarde behouden en is perfect in harmonie gebracht met het moderne, hedendaagse comfort!
Geplaatst op 26-Oct-2005

Home | Uw site toevoegen | Info