kastelengids.nl Home | Uw site toevoegen | Info
 
Kastelengids.nl > Sitetips
Top : Kastelen in Groningen
Links:
De Piloersema- of Hamsterborg bij Den Ham (1633) is een uniek monument in de Groninger Ommelanden. Het oude huis heeft door de eeuwen heen zijn voorname karakter behouden.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Borg Verhildersum in Leens dateert uit de 14de eeuw. De Borg is van oorsprong een steenhuis en tot 1953 bewoond geweest. In de jaren daarna kreeg de borg een museumbestemming. Door de huidige inrichting van de borg lijkt het alsof de 19de eeuwse bewoners even de deur uit zijn gelopen
Geplaatst op 3-Jun-2010

In het dorp Wedde staat het "Huis te Wedde". De naam dateert uit een tijdperk waarin plaggenhutten regel waren en met een stenen huis meestal een versterking werd bedoeld. De toren is gebouwd ca.1360; de ommuring toegevoegd ca.1460, maar onvoltooid tijdens een verwoesting in 1478.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Op een klein landgoed aan de rand van onontdekt prachtig recreatiegebied, de “Heerlijkheid Westerwolde”, wordt u stijlvolle gastvrijheid aangeboden voor uw vakantie, weekend of trektocht.
Geplaatst op 1-Jun-2010

Of u nu zoekt naar mogelijkheden voor een comfortabel verblijf in ons hotel, een goed geoutilleerde vergaderruimte, een sfeervolle, historische ambiance voor uw feest, een culinair hoogstandje voor lunch of diner in een authentieke ridderzaal, of rust en ruimte in de omgeving: hotel restaurant Landgoed Ekenstein is de aangewezen plaats.
Geplaatst op 1-Jun-2010

De Fraeylemaborg is gelegen op een landgoed van ruim 23 hectare. Het borggebouw ontstond meer dan zeven eeuwen geleden en kreeg aan het eind van de 18de eeuw haar huidige uiterlijk. Het park, deels naar ontwerp van G.A. Blum en L.P. Roodbaard, is aangelegd in Engelse landschapsstijl.
Geplaatst op 3-Jun-2010

In de provincie Groningen in de plaats Leek vindt u het Landgoed Nienoord. Dit landgoed is het meest verrassende landgoed van Nederland en mag dan ook met recht een uniek stukje Nederland worden genoemd. Het landgoed kenmerkt zich niet alleen door oude bossen, de prachtige flora en fauna en de kenmerkende Groningse landerijen, maar ook doordat er midden in het landgoed op loopafstand van elkaar meerdere toeristische attracties zijn gevestigd waaronder het Zwemkasteel en Familiepark Nienoord.
Geplaatst op 12-Jul-2010

Home | Uw site toevoegen | Info