kastelengids.nl Home | Uw site toevoegen | Info
 
Kastelengids.nl > Sitetips
Top : Kastelen in Limburg
Links:
In het prachtige Geuldal, op enkele minuten van Maastricht, Valkenburg en Thermae 2000, aan de rand van natuurgebied Ingendael ligt Hotel Kasteel Geulzicht. Een hotel met een zeer rustiek karakter en een romantische uitstraling, ingericht in de Engelse landhuisstijl.
Geplaatst op 26-Oct-2005

In het prachtige Jekerdal net op de grens met België, ligt het enige terrassenkasteel van Nederland, Château Neercanne. De fraaie baroktuinen van het 17e eeuwse kasteel zijn verdeeld over vier niveaus, die allen beschermd zijn door Unesco. Vanaf het hoogste terras heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen en het schitterende dal.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Kan het mooier? Het weergaloos aantrekkelijke Geuldal, het schitterende natuurgebied Ingendael, de eigen uitgestrekte parken, de stijlvolle baroktuinen, een boerenkruidentuin, een hoogstam fruitarboretum, een rozenhof, een wijngaard. Al dit fraais alleen maakt Château St. Gerlach tot dé gekende buitenplaats van Maastricht. Een unieke plek om even te ontsnappen aan de alledaagse hectiek.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Château De Raay is een uniek, geheel gerestaureerd kasteelhotel waarin luxe, ambiance en kunst centraal staan. Het riddergoed is gebouwd rond 1256 en is gelegen op een landgoed als een stilleven. Al in de Middeleeuwen was een adellijke familie eigenaar van het kasteel. In 1850 werd het gerenoveerd, waarbij de toenmalige eigenaar een kapconstructie in chaletvorm liet aanbrengen.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Château St. Gerlach is gelegen in Houthem, vlakbij het Geulstadje Valkenburg aan de Geul. Een perfect vertrekpunt voor het verkennen en ontdekken van het Limburgse land. U bent hier slechts enkele kilometers verwijderd van de Romeinse stad Maastricht. Tevens kunt u heerlijk wandelen in het natuurgebied "Ingendael", dat grenst aan het landgoed van Château St. Gerlach.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Kasteel Elsloo is al sinds 1960 in gebruik als horecagelegenheid. Ondanks diverse restauraties en moderniseringen en renovaties die daarvoor nodig waren, - bijvoorbeeld in 1984-1986 en in 1997 - heeft het steeds zijn adellijke sfeer, stijl en klasse bewaart.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Binnen de historische muren van dit dertiende eeuwse kasteel is een stijlvol restaurant gevestigd. Stoere muren, fonkelende kroonluchters en krakende traptreden houden het rijke verleden levend. Het kasteel wordt omringd door een slotgracht en een schilderachtig park. Bij mooi weer vormt de oorspronkelijke binnenplaats de unieke achtergrond voor een luisterrijk diner.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Home | Uw site toevoegen | Info