kastelengids.nl Home | Uw site toevoegen | Info
 
Kastelengids.nl > Sitetips
Top : Kastelen in Noord - Brabant
Links:
Eenmaal de ophaalbrug over en de kasteelpoort door komt u op de grote binnenplaats van Kasteel Maurick waar u bij mooi weer 's zomers uw lunch of diner kunt gebruiken. De intieme sfeer van het à la carte restaurant aan het plein schept de juiste condities om optimaal te genieten van de Brabantse bourgondische traditie. Aan de perfect verzorgde tafels bij stemmig kaarslicht wordt u in de watten gelegd door patron Cuisinier Jog Schipflinger en zijn medewerkers.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Het statige landhuis op landgoed De Utrecht dat sinds het voorjaar van 2002 niet alleen een kunstgalerie herbergt, maar als toplocatie voor moderne kunst ook een bestemming heeft gekregen als hotel-restaurant.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Kasteel Aldendriel is een middeleeuws Kasteel uit 1477. Sings 1991 worden diverse ruimten in het koetshuis gebruikt voor onder andere party's, huwelijksfeesten, personeelsfeesten, studentengala's, vergaderingen en seminars.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Aan de rand van de Peel, verscholen achter weelderige begroeiing liggen de romantische restanten van het meer dan 600 jaar oude kasteel van Asten. De idyllische ruïne roept een bewogen verleden op van ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Welkom op de website van de Stichting Vrienden Kasteel Dussen. Op deze website vindt u informatie over de activiteiten van de stichting in en rond dit romantische woonkasteel. Het Kasteel heeft een bewogen geschiedenis, waarbij de oorsprong terug gaat tot 1331. In vergelijking met andere kastelen in binnen- en buitenland is Kasteel Dussen bescheiden van afmetingen.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Enigszins verscholen in het bosrijke Brabantse land tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven, ligt het formidabele Kasteel Heeswijk. De voormalige waterburcht uit de 11e eeuw staat er na de meest recente restauratie, karakteristieker en fraaier bij dan ooit tevoren en toont zich, al naar gelang de lichtval, ieder seizoen net weer even van een andere kant. Het verandert - ongemerkt haast - telkens van kleur.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Kasteel Heeze is een van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland. Onder andere vanwege de unieke ligging van het geheel omgrachte kasteel, temidden van een prachtig natuurlandschap in de nabijheid van de Strabrechtse heide en de veelal 18de eeuwse inrichting van het Kasteel, die door de eeuwen heen intact is gebleven
Geplaatst op 14-Jul-2010

Home | Uw site toevoegen | Info