kastelengids.nl Home | Uw site toevoegen | Info
 
Kastelengids.nl > Sitetips
Top : Kastelen in Noord - Holland
Links:
Het best bewaarde geheim van Heemstede is dit bijzondere landgoed met diverse gebouwen, tuinen, waterpartijen, weilanden, boomgaard met trouwprieel en eigen aanlegsteiger. Ook zeer geschikt voor de ontvangst van uw zakelijke- en privé gasten.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Huis te Zaanen is een oude Ridderhofstede (fundamenten 1630) tegen het centrum van Haarlem . In niets vergelijkbaar met de formule-conferentieoorden. Voelbaar, proefbaar, tastbaar steviger. Huis te Zaanen is authentiek en tijdloos.
Geplaatst op 3-Jun-2010

De Toren- en Ridderroute voeren u door de middeleeuwse burcht van graaf Floris V, bouwheer van het Muiderslot. Het Muiderslot beleefde de grootste bloeitijd in de Gouden Eeuw dankzij de beroemdste bewoner van het kasteel, de schrijver en dichter P.C. Hooft. De stijlvol heringerichte vertrekken op de bel-etage zijn te bezichtigen met een rondleiding.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Van een reeks burchten die in de 13e eeuw door graaf Floris V zijn neergezet om de Westfriezen in bedwang te houden, is Kasteel Radboud het enige slot, dat nog overeind staat. Van de oorspronkelijke dwangburcht rest niet meer dan enkele onderdelen: twee woonvleugels met de Burcht- en de Ridderzaal, twee vierkante torens en een ronde toren.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Verscholen tussen eeuwenoude bomen en omringd door weelderige waterpartijen ligt, op een steenworp afstand van Amsterdam, het schitterende Landgoed Duin & Kruidberg. Sinds vele jaren worden bezoekers hier met alle egards ontvangen. Deze traditie van Jacob Theodoor Cremer en zijn vrouw Annie, die het landgoed in 1895 kochten en het karakteristieke landhuis tussen 1907 en 1909 lieten bouwen, wordt tot op de dag van vandaag met veel passie voortgezet.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Gelegen in het hart van het eeuwenoude landgoed, gesitueerd in een historisch koetshuis is restaurant Landgoed Groenendaal in 90 jaar uitgegroeid tot een geliefde locatie in de wijde omgeving. Het monumentale restaurant vormt een bepalend gezicht in het mooie Heemsteedse wandelbos dat zich onderscheidt door zijn prachtige natuur.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Het landgoed is omringd door haar eigen groen en ligt op tienduizenden vierkante meters eigen grond. Het statige landhuis is gebouwd door de befaamde houthandelaar Nicolaas Brantjes, die het huis ter ere van Marie van den Heuvel liet bouwen.
Geplaatst op 14-Jul-2010

Home | Uw site toevoegen | Info