kastelengids.nl Home | Uw site toevoegen | Info
 
Kastelengids.nl > Sitetips
Top : Kastelen in Zuid - Holland
Links:
In 1182 bestaat Lisse uit slechts vijf boerderijen. Dirk van Kleef trouwt dat jaar met Margaretha, dochter van graaf Floris III, mogelijk in een houten woontoren op de plek van het huidige Huis Dever. Dever is waarschijnlijk kort na 1375 gebouwd door Reinier Dever of d´Ever, lid van een zeer oud geslacht van Hollandse edelen. Het gebouw is een zogenaamde woontoren of donjon, een versterkt woonhuis, zoals er vele hebben gestaan in de kuststreek; behalve Dever zijn zij alle verdwenen.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Het Huys ten Donck is gelegen tussen de dorpen Bolnes en Slikkerveer in de gemeente Ridderkerk en omgeven door een 22 hectare groot park in de stijl van een Engels landschap, het Donckse Bos genoemd. Hiervan is circa 10 ha. park met vrij zicht vanuit het huis. Op het landgoed bevinden zich tevens een koetshuis en een boerderij.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Rhoon, oase van rust onder de rook van het dynamische Rotterdam, werd al in de dertiende eeuw een heerlijkheid. Het heeft echter tot diep in de twintigste eeuw geduurd voor 'heerlijkheid' een extra dimensie kreeg. Dat gebeurde uiteindelijk in 1974 toen Het Kasteel van Rhoon in gebruik werd genomen als bolwerk van exclusieve gastronomische gastvrijheid.
Geplaatst op 26-Oct-2005

Constantijn Huygens (1596-1687) was een fascinerende, veelzijdige man. Raadsheer van de stadhouders van Oranje en in zijn vrije tijd een kundig beoefenaar van kunst en wetenschap. U kunt leven en werken van Huygens bewonderen op Hofwijck, de voor een deel prachtig bewaard gebleven buitenplaats in Voorburg.
Geplaatst op 3-Jun-2010

De geschiedenis van het park is goed te volgen aan de hand van kaarten en tekeningen die in het kasteel bewaard zijn gebleven. In het begin van de 17de eeuw is er bij Duivenvoorde een vierkant park met singels aangelegd zoals blijkt uit een de kaart van Rijnland van Floris Balthasar uit 1615. In het begin van de 18de eeuw liet Arent (IX) van Wassenaer Franse tuinen aanleggen. De zandstenen tuinvazen, die nu op de brug langs de voorgevel van het kasteel staan, dateren nog uit die tijd.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Het landgoed van Oud-Poelgeest telt vijf monumenten: het kasteel, het koetshuis, de kapel, het boswachtershuis en de poort. Elk met hun eigen geschiedenis en verhaal. Vanaf 1988 is Oud-Poelgeest een congreshotel: een monumentale locatie met een functie en een toekomst.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Landhuis De Oliphant is een gebouw met een rijke historie. Het Landhuis dat stamt uit 1592, heeft ruim vier eeuwen in het buurtschap Nieuwe Sluis op het eiland Voorne en Putten gestaan. Tussen 1975 en 1977 werd het gebouw steen voor steen afgebroken om weer in zijn geheel te worden herbouwd als 'Huis der Gemeente' in het Zuiderpark te Rotterdam. Op dit rustieke plekje, te midden van veel groen, kan sindsdien getrouwd worden.
Geplaatst op 3-Jun-2010

Home | Uw site toevoegen | Info